Scheiding zwaarder voor man dan voor vrouw

Scheiden — Door op 21 september 2011 09:28

Volgens een recente enquete hebben mannen het veel moeilijker om de draad na de scheiding weer op te pakken dan vrouwen. Volgens deze enquete laten de mannen zich emotioneel gaan, in tegenstelling tot de vrouwen. In het jaar na de scheiding omschrijft 48% van de mannen zich als eenzaam, tegenover slechts 35% van de vrouwen.

Geld
Mannen zijn vaak financieel gezien de dupe van de echtscheiding. Zij moeten hun achtergelaten familie onderhouden middels alimentatie en zelf zorgen voor een dak boven hun hoofd. Tevens kan een nieuwe partner om de hoek kijken die hij dan ook moet onderhouden.

Vrienden en familie
Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen makkelijker verder kunnen gaan met hun leven. Ze ervaren hun scheiding als een nieuw begin en kunnen daardoor het verleden makkelijker achter zich laten. Bovendien vallen vrouwen makkelijker terug op vrienden en familie voor emotionele ondersteuning. Bij mannen gaat dit helaas niet op. Van hen wordt verwacht dat zij zichzelf wel redden.

Vrouwen kunnen emotioneel veel beter omgaan met een breuk, omdat ze over hun gevoelens praten. Bovendien gebruiken ze een scheiding vaak als springplank naar een nieuwe carrière. Mannen daarentegen hebben het veel moeilijker om hun emoties te uiten en blijven verbitterd achter. Ze hebben het ook moeilijk om alleen te gaan wonen, want dan moeten ze ineens zelf koken en de was doen. Voor vrouwen is dat een koud kunstje”, aldus echtscheidingsadvocaat Adam Witkover.

Tags: , , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.