Ruzie rondom de kerst?

Seks & Relatie — Door op 21 december 2011 14:04

Aankomend weekend is het zo ver. Dan stopt de gemiddelde Nederlander teveel tijd in het kerstdiner om daarna alles gulzig op te eten. Een tijd van gezelligheid en familie. Of toch niet? Uit een Britse studie blijkt namelijk dat de kerstperiode voor de meeste stellen een maand is vol met stress. Ze maken ruzie over de taakverdeling, hun financiën en zelfs hun schoonouders.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 3.000 Britten, in opdracht van een Brits advocaten kantoor. Het belangrijkste resultaat is dat de stellen in december meer ruzie maken. Het gemiddelde stel heeft vier keer per dag ruzie. 20% van de stellen overweegt om tijdens deze periode uit elkaar te gaan en 5% is benieuwd of de relatie het nieuwe jaar haalt.

Wat is de oorzaak voor deze discussies en irritaties? Volgens het onderzoek zijn het er meerdere. Denk aan stress, of het bezoek van schoonouders. De financiën rondom de cadeau’s zorgen ook voor de nodige strubbelingen evenals het koken voor de gasten. Een ander veel genoemd probleem is het drankgebruik tijdens de feestdagen.

Een behoorlijk aantal oorzaken. Maar gaan we het hierom uit de weg? Nee! Maar liefst 20% van de stellen verwacht ruzie te krijgen tijdens de feestdagen. 12% van de stellen maakt zelfs de hele kerstperiode ruzie.

Daarom heeft bijna een kwart van de Britten ooit een relatie verbroken tijdens de kerst. Een kleine 40% deed dit vanwege de ruzies, maar 16% deed dit om geen cadeau te hoeven kopen voor zijn/haar partner. Over een bizarre reden gesproken…

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.