Partners hebben een slechte invloed op elkaar

Liefde — Door op 28 augustus 2011 12:10

Een relatie heeft meestal een positieve uitwerking. Je gaat de goede eigenschappen van je partner waarderen en soms zelfs overnemen. MAAR hetzelfde geldt voor de slechte eigenschappen. Dit blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek. En! Het zijn bijna altijd de mannen die hun vrouwen aanzetten tot ongezonde gewoontes.

Professor C. Reczek van de Cincinnati University in Amerika ondervroeg 122 mannen en vrouwen, die tussen de 8 en 52 jaar getrouwd/samenwonend waren, naar hun rook-, drink-, eet-, slaap- en sportgewoontes. Tevens werd er onderzocht hoe deze gewoontes zijn ontstaan.

“Een partner heeft een directe, slechte invloed op het koppel. Dat suggereert dat de ander zich aanpast aan degene met de slechte gewoontes, in plaats van dat ze elkaar tegemoet komen. Vorig onderzoek toonde vooral de gezondheidsvoordelen aan van langdurige relaties, vooral huwelijken. Maar dit toont toch duidelijk aan dat partners ook ongezonde gewoontes van elkaar overnemen”, concludeert professor Reczek.

Wat ook uit het onderzoek naar voren is gekomen is dat partners zich afzijdig hielden van de gewoontes van de partners. Zij namen geen verantwoordelijkheid voor de slechte gewoontes van de ander. Daarnaast probeerden zij het ook niet te stoppen!

Omdat er tijdens dit onderzoek geen singles of gescheiden stellen werden bestudeerd, is het moeilijk om te bepalen welke slechte gewoontes zij van vroegere partners hebben overgenomen. Ook de ontwikkeling van de gewoontes werd niet in het onderzoek opgenomen…

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.