Open relatie: vaak gebaseerd op leugens

Seks & Relatie — Door op 15 maart 2012 14:19

Uit recent onderzoek van de website Second Love blijkt dat stellen die een open relatie hebben, zijn niet altijd eerlijk tegenover hun partner over met wie ze seks hebben.

Second Love, datingsite voor mensen met een relatie die eenmalige seksuele contacten zoeken, ondervroeg mensen in verschillende landen. Hieruit bleek dat een kwart van de stellen een open relatie heeft. Slechts 32 procent vertelt zijn of haar partner met wie ze het bed hebben gedeeld. Vrouwen blijken hier echter openhartiger over te zijn dan mannen.

Nederlanders blijken het eerlijkst te zijn over buitenechtelijke avontuurtjes. In Portugal vertelt slechts 21 procent zijn of haar partner hierover, hoewel dit land meer stellen met een open relatie heeft.
Buitenechtelijke avontuurtjes gebeuren om zo de sleur van hun seksleven te doorbreken. Brazilianen doen dit om hun seksuele behoeften te bevredigen omdat ze niet meer vrijen met hun huidige partner en Mexicanen willen graag nieuwe ervaringen op doen. Nederlanders willen graag hun seksuele fantasieën in werkelijkheid brengen.

Tags: , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.