Op date na je scheiding? De do’s & don’ts

Geen categorie — Door op 22 januari 2013 13:16

Als je de teleurstelling en het verdriet van een gebroken huwelijk moet verwerken, heb je vaak moeite om het vertrouwen in het andere geslacht te verwerken. En dan is het moeilijk om de stap richting een eerste date te zetten.
De volgende tips kunnen je helpen:

Geef jezelf ruimte tussen het ondertekenen van de scheidingspapieren en de eerste date. Tijdens deze adempauze kun je tot rust komen en kan je op een rijtje zetten wat en hoe je verder wilt met je leven. Zo kun je verdriet en andere emoties een plaatsje geven en positieve dingen een kans geven.

Probeer jezelf niet af te sluiten van de buitenwereld. Geef leuke uitnodigingen een kans, je weet namelijk nooit wie je tegenkomt. Dus kom onder de mensen!

Probeer dolverliefde stellen te vermijden. Hun geluk kan jou namelijk confronteren met jouw scheiding. Het is beter als je apart met je vrienden of vriendinnen afspreekt. Je kunt natuurlijk wel op ‘double date’ gaan.

Wanneer je uit gaat met vrienden, kies dan voor single gezelschap. Zijn het vrienden of vriendinnen die zelf ook een relatiebreuk of echtscheiding hebben meegemaakt? Dan kunnen zij je helpen bij het spotten van en beschermen tegen mannen die je als een ‘makkelijke’ prooi zien. Ook kunnen ze inschatten of iemand een goede of slechte partner zal zijn.

Voordat je op de eerste date gaat, is het belangrijk dat je jezelf even laat verwennen. Shop een nieuwe (vrolijke) outfit, ga langs de kapper voor een nieuwe look, breng een bezoekje aan de manicure of ontspan tijdens een massage.
Dit is een mooi begin van een nieuw hoofdstuk.

Accepteer dat je zenuwachtig kan zijn als je opnieuw begint met daten. Probeer je zelfvertrouwen te verhogen en schakel desnoods de hulp van je vrienden hierbij in. Heb je vrienden die dit juist ondermijnen? Vermijd hen dan even de komende tijd. Jij hebt steun nodig.

Probeer jezelf goed voor te bereiden, dat is de sleutel naar succes. Bedenk van te voren enkele leuke en vriendelijk vragen die je graag beantwoord wilt hebben. En bedenk welke antwoorden jij op deze vragen zou geven. Zo voorkom je dat je niet weet wat je moet zeggen als je date deze vragen ook aan jou stelt.

Spreek bij een date nooit over je echtscheiding! Je date is niet geïnteresseerd in wat er mis ging. Hij of zij wil veel liever jou persoonlijk leren kennen.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.