Mannen kiezen tederheid boven seks

Seks & Relatie — Door op 25 juli 2011 09:44

Dit meldt de Sunday Times. Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat mannen tederheid boven seks verkiezen.

Onderzoekers van het Kinsey Institute aan de Universiteit van Indiana ondervroegen 1000 koppels, naar geluk en seksuele voldoening. Deze koppels waren verspreid over vijf landen: Amerika, Duitsland, Spanje, Japan en Brazilië. De stellen waren gezamenlijk gemiddeld 25 jaar getrouwd en hadden een leeftijd tussen de 40 en 70 jaar.

Doel onderzoek
Het doel was om te onderzoeken op welke plaats seksualiteit staat in een langdurige relatie. “We mogen ondanks de scheidingscijfers niet uit het oog verliezen dat een pak mensen toch gewoonweg getrouwd blijven. We weten dat lange, serieuze relaties mensen gezonder maken. Met dit onderzoek willen we te weten komen wat hen gelukkig maakt”, aldus onderzoekster Julia Heiman.

Resultaten
Resultaten die naar voren zijn gekomen, zijn volgens de onderzoekers verrassend. Het blijkt dat mannen affectie belangrijker vinden dan seks. Mannen die regelmatig kussen en knuffelen, verklaarden dat zij zich drie keer gelukkiger voelden. Vrouwen vinden deze factor echter minder van belang. Zij zijn gelukkiger met hun relatie als hun man gezond is.

Relatie duur
Hoe langer de relatie duurt, hoe gelukkiger de mannen en vrouwen over het algemeen zijn, met de Japanners op kop. Ook seks speelt hierin een belangrijke rol. Hoe hoger de seksuele tevredenheid, hoe groter het geluksgevoel. Seksuele tevredenheid werd door zowel de mannen als vrouwen gelinkt aan vier factoren: regelmatige seks, veel kussen, seksuele affectie door de partner en ‘seksueel functioneren’.

Wat de onderzoekers tevens concludeerden is dat vrouwen met het verstrijken van de jaren minder hoge verwachtingen hadden, waardoor zij sneller tevreden zijn.

Cultuurverschillen
Bij het onderzoek werden opmerkelijke cultuurverschillen gevonden. Van alle vijf nationaliteiten waren de Japanners het gelukkigst in hun relatie en met hun seksleven. Ook de Braziliaanse vrouwen waren tevreden over hun seksleven. De Amerikanen waren het minst gelukkig, zowel op seksueel als relationeel vlak.

Wij van relatieweg.nl zijn benieuwd hoe de Nederlanders zouden scoren in dit onderzoek. Misschien een idee voor een volgend onderzoek?

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.