Mannen bij het daten: being a gentleman

Geen categorie — Door op 22 januari 2013 14:17

Regelmatig hebben vrouwen het over het feit dat de moderne man niets afweet van romantiek en ridderlijkheid. Dit blijkt echter de prioriteit van mannen bij het daten!
Mannen proberen een vrouw nog steeds te veroveren door een gentleman te zijn.

Op datingsite match.com wordt deze man zelfs de New Age Knight (ridder van het nieuwe tijdperk) genoemd. Wat zijn nu de kenmerken van deze nieuwe man?

1. Gesprek is belangrijk
Vaak wordt gezegd dat mannen tijdens een date alleen aan de (afscheids)kun denken. Maar één derde vindt dat een afscheidskus ervoor zorgt dat de date slaagt. Ruim 74 procent vindt een goed gesprek veel belangrijker om een date te doen slagen.
Daarnaast vindt 72 procent het leuk als ze tijdens de date gemeenschappelijke interesses ontdekken. Verrassend is dat vrouwen de intellectuele band minder belangrijk vinden dan mannen.

2 Aandacht
De ‘New Age Knight’ vindt aandacht en attentheid ten opzichte van zijn date erg belangrijk. De helft van de ondervraagde mannen zorgt ervoor dat ze voor hun date op de afgesproken plaats aankomen.
De rest van de date blijft deze aandacht en attentheid aanhouden. Maar 2,9 procent gaf aan de voetbaluitslagen te checken en 3,9 procent sms’ten naar vrienden. Zolang dit gebeurt als de date naar het toilet is, kan dit prima.

3. Duidelijkheid
Wanneer de nieuwe gentleman vindt dat de date goed gaat, zal hij dit ook duidelijk maken. Ruim 40 procent zou zijn date meteen willen vragen voor een volgende afspraakje en 80 procent zou haar al bellen binnen 24 uur.
Misschien lijkt hij nu een tikje opdringend, maar hij is ook in staat om te zwijgen. Zo zou 63 procent nooit bepaalde details van zijn ex-vriendin(nen) vrijgeven en 59 procent zou niet roddelen als de eerste date minder verliep.

Volgens Match.com geven de bevindingen aan dat mannen opnieuw een gentleman proberen te zijn. Ze proberen oude waarden te herontdekken: eerst aankomen op een afspraakje en snel bellen, bereid zijn om een inspanning te doen en eerlijk te zijn.

Wij kunnen niet anders dan deze vooruitgang toejuigen.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.