Internetdating maakt singles kieskeurig

Liefde — Door op 12 augustus 2011 10:05

Tien jaar geleden was het nog beschamend om toe te geven dat je je partner via internet had leren kennen. Nu is internet dating een populair fenomeen in de huidige samenleving en is de taboe verdwenen. Zeker door de komst van social media zoals twitter en facebook of de vele datingsites. Hoewel deze nieuwe manier van daten door veel mensen als positief wordt gezien, is volgens velen dit niet een positieve evolutie.

Datingsites
Dit vormt een industrie waarbij geen winst wordt gemaakt omdat zij succesvol zijn in het koppelen van personen, maar juist omdat zij dat niet zijn. Als je de ware niet vindt op de ene site, dan ga je door naar de andere. Op deze beweging wordt door de datingindustrie ingespeeld. Zo bestaat er voor elk persoon wel een datingsite, denk aan een site dat zich richt op het geloof, de ideeën of het uiterlijk. En al deze websites vragen geld voor hun diensten.

Internetdaters
“Mijn ervaringen leren mij dat er drie soorten internetdaters zijn: perverts die meteen naakt gaan via de webcam, mensen die niet kunnen spellen en leugenaars. In de virtuele wereld is iedereen een uitstekend chirurg met een druk gevuld sociaal leven en een uitgebreide culturele interesse. Maar de waarheid is dat als je echt zo succesvol en drukbezet bent, je waarschijnlijk geen tijd hebt om achter je computer te zitten”. Aldus Britse journaliste Bryony Gordon. 

Keuringsdienst van waarden
Het is een gegeven dat als er veel aanbod is, dat je dan kieskeuriger wordt. Want waarom zou je met de eerste de beste uitgaan, als er iemand anders op internet zweeft die net betere eigenschappen heeft? Iemand uitkiezen op zijn ingevulde hobby’s, interesses en baan is toch iets anders dan deze vragen te stellen in een bar. Door het internet hoef je niet eerst een stap te zetten om iets over iemand te weten te komen. Dankzij Facebook of twitter kun je tegenwoordig alles te weten komen. Dit kan er voor zorgen dat je sneller iemand afschrijft zonder deze persoon in het echt te ontmoeten.

Klik
Uit recent onderzoek blijkt dat mensen die een lijst aan eisen hebben, minder kans hebben om de ideale partner te vinden. Met name op het internet, hierbij is de stap snel gemaakt om door te schuiven naar een andere kandidaat. Elkaar in het echt ontmoeten maakt vaak dat die ‘slechte’ eigenschappen van een persoon vergeten worden door een speciale vonk die er ontstaat. Want het voelen van een bepaalde klik blijft volgens relatieweg.nl toch belangrijk in de liefde. Het is niet alleen ratio maar ook emotie. 

Tags: , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.