Ideale lengte: mannen en vrouwen zijn het oneens

Seks & Relatie — Door op 19 februari 2013 14:45

Betreffende de ideale lengte van de partner zitten mannen en vrouwen niet op dezelfde lijn. Vrouwen willen graag dat hun man ongeveer 20,3 centimeter groter is, maar mannen zijn met 7,6 centimeter al tevreden. Over één ding zijn we het echter eens: de man moet de grootste zijn.

Dit is de conclusie uit een Nederlandse enquête die ingevuld werd door 700 mannen en vrouwen. Waarom vrouwen willen dat de man 20,3 centimeter groter is en waarom mannen 7,6 centimeter prima vinden, is voorlopig nog onduidelijk.

Ideale lengte?

Recent ondervroegen wetenschappers ruim 50 duizend mannen en vrouwen over de ideale lengte. Zo bleken mannen het gelukkigst te zijn met een lengte van 1 meter 90. Vrouwen beschouwen 1 meter 75 als hun ideale lengte.

Dus zowel mannen als vrouwen willen dat de man groter is, maar hij mag dan ook weer niet té groot zijn. De voorkeur blijkt echter voornamelijk vanuit de vrouw te komen, want zij vinden het absoluut not done als zij groter zijn dan hun partner.

Theorieën

Aan de grondslag van de lengte liggen de biologische vs. de sociale theorie. De eerste steld dat grotere mannen een hogere status hebben en dus succesvoller zijn dan kleinere mannen. De sociale theorie legt de reden bij onze cultuur. Grotere mannen zouden mannelijker zijn, terwijl grotere vrouwen niks zouden hebben met culturele normen.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.