Huis&Hypotheek dekt verlies bij verkoop

Geld — Door op 27 augustus 2011 10:14

Aan het eind van deze maand introduceert Huis&Hypotheek de Waarborg Verkoop Verlies-verzekering (WVV), dit is een nieuw product dat eventueel het verkoopverlies afdekt wanneer een woning verkocht wordt als gevolg van bijvoorbeeld een verbroken relatie. Huis&Hypotheek (onderdeel van Optima Holding) zegt met dit nieuwe product de invulling van de zorgplicht uit te breiden.

In 87% van de gevallen is arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid of beëindiging van de relatie de reden tot het verkoop van het huis. In de huidige markt is de kans groot dat de woning met verlies wordt verkocht, dit omdat de huizenmarkt niet gunstig ligt. “Met WVV kunnen eindklanten zich indekken tegen dit verkoopverlies. WVV is echter géén werkeloosheidsverzekering, maar een aanvulling”, aldus Huis&Hypotheek.

Als de resultaten van de GHF-toets weerleggen dat de klant niet meer de lasten kunnen dragen en de woning verkocht moet worden, wordt het verkoopverlies uitgekeerd. De Waarborg Verkoop Verlies-verzekering biedt een dekking van 20% van de hypotheeksom op moment van aankoop, tot een maximum van € 100.000

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.