Hoe snel beslissen we of onze date een potentiële partner is?

Liefde — Door op 17 december 2012 16:45

Hoewel we al langer weten dat een eerste indruk bepalend bij een eerste date is, is nu ook bekend om hoeveel tijd dit gaat. Al na 90 seconden beslissen vrouwen of iemand een geschikte partner is. Hun date hiervan overtuigen neemt iets meer tijd in beslag, want mannen maken deze beslissing pas na 5 minuten.
Blijken mannen toch iets meer geduld te hebben.

Als je bedenkt dat het een tijd duurt voordat je een stevige relatie opgebouwd hebt, is vijf minuten natuurlijk ook snel. Hou wel in de gaten dat bij die 90 seconden (of 5 minuten) besluiten oordelen en zenuwen een rol kunnen spelen. Geef jezelf dus nog even de tijd bij het beslissen.
Je kunt het beste aandacht besteden aan alle aspecten van je date, maar zowel vrouwen als mannen richten zich op bepaalde aspecten. Van de vrouwen geeft 41 procent aan dat persoonlijkheid het belangrijkste is en dit ook doorslaggevend is bij de keuze om op een tweede date te gaan. Van de mannen vindt 28 procent dit.

Bij 52 procent van de mannen is het uiterlijk de beslissende factor tegenover 37 procent van de vrouwen. De soort date is voor vrouwen (51 procent) weer bepalend, terwijl mannen het gezelschap belangrijker vinden dan de activiteit (39 procent).

We zijn wel kieskeurig met daten, wat ervoor zorgt dat het aantal dates per jaar gemiddeld zes maakt.

Terwijl 24 procent zijn dates altijd online zoekt, doen twee op de vijf dit regelmatig en 31 procent nooit.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.