Goedmaakseks: waarom je dit beter kunt vermijden

Seks & Relatie — Door op 12 mei 2012 23:31

Wie kent deze situatie niet? Na een heftige ruzie met je partner duik je het bed in voor wat wij noemen ‘goedmaakseks’. De psychologen van Psychology Today raden ons sterk af dit te doen, het zou juist een slechte invloed op onze relatie hebben!

   Doordat een heftige discussie met veel emoties gevolgd wordt door fantastische seks, zullen we de ruzies opnieuw opzoeken om weer hetzelfde effect te krijgen. In plaats van dat we seks hebben omdat we bij elkaar willen zijn, hebben we seks om te compenseren voor de negatieve gevoelens die we tijdens de ruzie hadden. We gaan van een extreem negatief gevoel naar een extreem positief gevoel, en dat is verslavend. Het wordt zelfs vergeleken met een cocaïneverslaving door de psychologen. 

   Tijdens goedmaakseks voelen we ons sterk verbonden met onze partner en ontstaat een sterk gevoel van intimiteit. Het probleem is alleen dat dit geen echte intimiteit is. In plaats van balans en wederzijdse liefde, is er bij goedmaakseks sprake van hoop, extremen en fantasieën. Na afloop komen we weer terug in de realiteit en voelen we ons vaak nog slechter dan ervoor. De goedmaakseks heeft er dan wel voor gezorgd dat we niet goed meer kunnen communiceren over wat ons dwarszit, het is immers al ‘goedgemaakt’. Op de lange termijn zal dit de relatie verslechteren. Goedmaakseks werkt dus maar even, geen goed idee.

Tags: ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.