Droom van de Nederlandse vrouw: trouwen en baby’s

Seks & Relatie — Door op 15 mei 2012 09:54

Het bekende Nederlandse tijdschrift Viva heeft onlangs een groot relatieonderzoek gedaan onder 725 vrouwen. Wat blijkt? Nederlandse vrouwen zijn helemaal niet zo modern als dat wij denken. Ze willen trouwen, kinderen krijgen en monogaam blijven. Dit alles het liefst met een oudere man. Meer dan driekwart van de ondervraagden vindt trouwen niet ouderwets en vindt dat wij onze relatie tegenwoordig veel te snel opgeven. De belangrijkste redenen waarom Nederlandse vrouwen hun relatie op zouden geven zijn vreemdgaan, geen eigen leven meer hebben en verliefd worden op een ander.

   Seks vinden wij niet het belangrijkste in een relatie, dit komt op de vierde plaats. Emotionele steun daarentegen, wordt door 91% van de ondervraagden als belangrijkst in een relatie genoemd. Gevolgd door passie en romantiek.

   Nederlandse vrouwen willen erg graag kinderen. 39% wil dit zelfs zo graag, dat zij dit ook best zonder partner zou willen. Slechts 12% geeft aan liever zonder kinderen door het leven te gaan.

    De oudere man blijft populair, gemiddeld het liefst zo’n  5,7 jaar ouder. Nog geen 1 op 10 vrouwen heeft een jongere man. Ook vinden wij het geen enkel probleem financieel afhankelijk te zijn van onze man. Het blijkt dus wel dat de Nederlandse vrouw anno 2012 nog steeds vrij conservatief is.

Tags: , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.