Downdaten

Seks & Relatie — Door op 8 augustus 2011 11:39

Downdaten. Wie kent dat nou niet? Deze vorm van daten betekent dat je date met iemand die een lagere functie heeft dan jijzelf. Deze vorm van daten is met name populair bij vrouwen. Maar wat vinden mannen er van?

Askmen
Uit de Askmen’s 2011 Great Male Survey blijkt dat 25% van de ondervraagden mannen nooit een relatie zou aangaan met een vrouwelijke collega die een hogere functie heeft dan hijzelf. Deze resultaten zijn gebleken uit een enquête onder 70.000 Canadese, Amerikaanse, Britse en Australische mannen.

Werkplek
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste mensen hun partners ontmoeten op hun werkplek. Hoewel 56% van de mannen een onenightstand willen, geeft 45% aan dat zij niet op zoek zijn naar een vaste relatie. Ongeveer een kwart van de mannen gaf bovendien aan dat ze alleen met een collega daten als zij een lagere positie heeft binnen het bedrijf.

Broeinest voor romances
Het kantoor vormt een tweede huis, hier breng je het grootste deel van de week door. In sommige gevallen worden sterke emoties gedeeld onder collega’s. Dit zorgt voor een band waardoor er romances kunnen ontstaan. Hierdoor heeft uitzendbureau UNIQUE 589 werknemers gevraagd of zij weleens verliefd waren op een collega. Maar liefst 55% antwoordde volmondig met ja. Hiervan besloot 62% de liefde een kans te geven, de andere 38% negeerde zijn/haar gevoelens. Volgens ELSEVIER is dit niet alleen te wijten aan het feit dat sommige werknemers praktisch op kantoor wonen. Het samen problemen oplossen zorgt voor een gevoel van verbondenheid.

Vrouwen vs. mannen
Tegenwoordig leven wij in een samenleving waarin een advocate gerust date met een loodgieter. Het zogenaamde downdaten. Zoals hierboven al beschreven, wordt dit fenomeen met name populairder onder vrouwen. Dit komt met name door de machtspositie die zij tijdens hun werk innemen. Vrouwen met macht willen deze dominante rol ook aanhouden in hun liefdesrelatie. Mannen hebben echter een andere mening over het downdaten. Zij vinden het alleen prima als zij de hogere rol hebben in deze vorm van daten. Zij willen niet gezien worden als de ‘loodgieter’.

Nederland
Wij van relatieweg.nl zijn benieuwd naar wat de Nederlandse mannen en vrouwen denken over het nieuwe fenomeen downdaten. Denken zij hetzelfde als de mannen overzees?

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.