Do’s en don’ts op eerste date volgens mannen

Liefde — Door op 13 november 2012 14:56

Om te voorkomen dat eerste afspraakjes wel eens mis gaan, hebben de heren van ModernMan.com een lijstje gemaakt met verrassende datingtips voor vrouwen.

Volgens mannen moet je dit niet op een eerste date doen:

Besluiteloos zijn
Geef besluiteloosheid geen kans en probeer zinnen als ‘kies jij maar’ en ‘maakt mij niks uit’ achter wegen te houden. Dit houdt niet in dat je alle beslissingen moet nemen. Input geven kan echter geen kwaad. Als je date een aantal activiteiten geeft waar je uit moet kiezen, kies er gewoon eentje!

Discussiëren over de rekening
Als de rekening gebracht wordt, kun je het beste rustig afwachten tot hij deze pakt. Toon dat je bereidt bent om mee te betalen door je portefeuille te pakken. Maakt hij duidelijk dat hij betaalt? Bedank hem dan en stop je portemonnee weg. Doet hij dit niet, leg dan zonder morren de helft bij.

Dress to impress
“De eerste date dus ik moet er perfect uitzien” is vaak onze gedachte, maar je kun je het best situatie afhankelijk kleden. Als jullie naar een kroegje gaan, is het dragen van een cocktailjurkje veel te veel van het goede. Zelf voel je je dan niet thuis en je geeft hem er een oncomfortabel gevoel mee. Pas dus je outfit gewoon aan de activiteit aan.

Kleine eter
Hij zal niet denken dat je slank en sexy bent als je een kleine versie van de magere salade besteld en vervolgens je bord half vol laat staan. Hij denkt dan eerder dat je een verstoorde voedingsrelatie hebt. Mannen houden van een vrouw die van een lekkere maaltijd geniet, dus eet gewoon normaal!

Vragenvuur
Maak van je afspraakje geen vragenronde. Vertel een aantal leuke anekdotes en wees open over jezelf. Natuurlijk niet zo open dat je je hele levensverhaal op tafel legt.
Hoe grappig en aangenaam hij je gezelschap vindt, zal hem doen besluiten of er een tweede date volgt.

Vrijen
Seks op de eerste date geeft hem de indruk dat je niet op zoek bent naar iets serieus. De kans dat er iets uit jullie afspraakje voort groeit is dan ook bijna nihil.

Veranderen in een stalker
Dames horen na een eerste afspraakje te wachten tot ze een berichtje krijgen, vinden de mannen. Het is niet eerlijk, maar je moet de drang weerstaan om te sms’en ‘hoe leuk je het wel niet vond’.
Als hij de date geslaagd vind, zal hij snel contact met je opnemen. Zo niet, hoef je niet op hem te blijven wachten.
Het is niet dat je de prins op het witte paard aan je neus laat voorbijgaan door hem de eerste ‘move’ te laten maken.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.