De perfecte man

Liefde — Door op 11 mei 2012 12:56

Wat is volgens vrouwen de ideale man? Een vraag waar velen van ons graag het antwoord op zouden weten. Kledingmerk Austin Reed heeft hier onderzoek naar gedaan onder 2000 vrouwen.

Uiterlijk

De ideale is ongeveer 1.80m lang, heeft donkere ogen en kort donker haar. Ook is hij gespierd en sportief. Hij moet dan ook kunnen fietsen en zwemmen. Zijn kledingkast bestaat uit spijkerbroeken, t-shirts en v-nek truien. Sportkleding draagt hij niet als hij niet sport. Een gladgeschoren gezicht wordt zeer gewaardeerd en borsthaar ziet een vrouw liever niet.

Eten en drinken

De ideale man is een echte vleeseter. Een man die vegetarisch eet is voor veel vrouwen een grote afknapper. Daarnaast drinkt hij liever bier dan wijn.

Carriere

De perfecte man verdient minstens 58.000 euro per jaar. Ruim 70 procent van de vrouwen wil ook graag dat haar man meer verdient dan zij. Slechts 15 procent wil per se een man met een academische titel. Zijn overige vaardigheden spelen ook een grote rol. Een man moet in ieder geval handig zijn, hij moet een band kunnen plakken en kunnen klussen in huis. Hij heeft een rijbewijs, en rijdt het liefst rond in een Audi.

Karakter

Gevoeligheid is voor de meeste vrouwen een pluspunt. Regelmatig zijn moeder bellen en huilen bij een film zijn vereisten. Toch hebben vrouwen liever dat hun perfecte man sport gaat kijken in de kroeg dan dat hij thuis blijft om met haar soaps te kijken. Ook winkelt een vrouw liever alleen, maar moet haar man er wel van houden. Hij zegt alleen ‘ik hou van je’ als hij dit ook echt meent. Verder mag hij niet té serieus zijn, 40 procent van de vrouwen geeft de voorkeur aan een man die grappen maakt in plaats van aan een man die diepe gesprekken voert.

Of deze ideale man bestaat is nog maar de vraag. Het lijkt tegenstrijdig dat iemand bier drinkt en sport kijkt in de kroeg, maar ook huilt bij een film en graag winkelt. In ieder geval weten we nu waar de ideale man aan moet voldoen en kunnen we verder met dromen.

Tags:

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.