De acht zoenen volgens Kamasutra

Seks & Relatie — Door op 1 maart 2013 13:49

Bij Kama Sutra denkt bijna iedereen wel aan een boek waarin verschillende standjes beschreven worden.
Maar wist je dat er ook acht verschillende soorten zoenen worden beschreven? Volgens de Indiase seksleer kunnen deze kussen de passie sterk doen aanwakkeren.

Volgens de Kama Sutra kan een gemeende kus veel heftiger en intenser zijn dan vrijen. Een kus kan je namelijk niet doen alsof!

1. De (tong)zoen

Een klassieker die weinig uitleg nodig heeft. Je drukt de lippen op de lippen van je partner en gebruikt eventueel je tong om de mond van een ander te verkennen.

2. Zuigzoen

Maak een zuignapje van je mond en zuig (hard) op de huid van je partner. Bedenk wel dat de zuigzoen zichtbaar is. Doordat het bloed naar de opperste huid wordt gezogen, ontstaat er een rode plek en vormt de zuigzoen de schrik voor mensen die vreemd gaan.

3. Nekkus

Op zoek naar een opwindend plekje? Probeer eens de nekkus, die vooral bij vrouwen erg populair is. Bijna 94 procent van de dames vindt dit een heerlijk plekje om gezoend te worden. Ook de neus, oren en ogen behoren tot de favorieten.

4. Bijtkus

Deze kus is niet voor iedereen weggelegd, maar sommige houden van deze pittige variant. Pak een stukje huid tussen de tanden en trek er heel voorzichtig aan. Laat los en begin opnieuw met een nieuw stukje huid. Ga vrij snel naar een volgend plekje. Begin niet meteen hard te bijten, rustig opbouwen en op ontdekking gaan is de boodschap.

5. Snoepkus

Bij de snoepkus breng je een snoepje, een muntje of iets lekkers in de mond van de ander. Warme of koude dingen werken prikkelen de zinnen nog meer. Een ijsklontje bijvoorbeeld kan je opzuigen en gebruiken om te kussen totdat het gesmolten is of er halverwege over andermans lichaam mee strelen. Sekstip voor gevorderden (vrouwen): mannen weten niet wat ze meemaken als je hem daar beneden kust met een ijskoude tong.

6. Plaagkus

Als de ander naar je toe komt voor een volgende zoen, trek je snel de lippen terug. Maak er een spelletje van, maar laat het niet te lang duren. Er ontstaat sowieso een sensueel spelletje waarbij de ander zich naar je toe probeert te trekken.

7. Waterkus

Kus elkaar terwijl je onder de douche staat en het water over het gezicht stroomt. Onder water kan ook, alleen lijkt dit iets moeilijker.

8. Verrassingskus

Geef de ander een verrassingskus als diegene het niet verwacht. Zoen hem of haar bijvoorbeeld in de nek als je staat te wachten of midden in een drukke straat loopt. Spontane kussen kunnen het liefdesvuur flink aanwakkeren.

Tags: , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.