Dating vergroot verschil in inkomens

Geld — Door op 18 oktober 2011 14:43

Volgens de denktank van ING kan internet daten het verschil in inkomens vergroten. Bij internet daten worden potentiële partners steeds vaker uitgekozen op basis van het opleidingsniveau. Hoogopgeleiden zoeken contact met andere hoogopgeleiden en dit kan er volgens het ING Economisch Bureau tot leiden dat iemand met een hoog inkomen een ander met een hoog inkomen treft. Partner zoeken elkaar vooral op basis van gelijkheid. Dit heeft de datingmarkt ook door, waardoor er steeds meer wordt ingespeeld op de behoefte van de singles in Nederland.

Dit kan een uitkomst bieden voor hoogopgeleide singles, maar toch blijft het bij soort zoekt soort. Internet beperkt de rol van het toeval. Het is niet alsof je een kroeg binnen stapt en elkaar bij toeval ontmoet. Op het internet heb je de mogelijkheid om specifieke zoek wensen in te vullen, wat je leidt tot het vinden van jouw ‘ideale’ partner. Hierbij wordt dus gekeken naar jouw specifieke wensen wat in de praktijk leidt tot soort zoekt soort. Zeker nu de datingwereld hier op inspeelt. Bij 85% van de stellen is er hooguit een klein verschil in het opleidingsniveau.

Volgens de ING ontstaat er door de geavanceerde datingwereld een groot verschil tussen inkomens. Niet zozeer tussen twee partners, maar tussen verschillende bevolkingsgroepen. Zij wijden dit aan ‘soort zoekt soort’.

Tags: , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.