70% van de mannen denkt aan een ander tijdens seks!

Seks & Relatie — Door op 5 september 2011 20:43

Uit een recente enquête blijkt dat maar liefst 71% van de Duitse mannen tijdens een vrijpartij fantaseren over seks met een andere vrouw. Vaak is de vrouw in zijn fantasie zijn ex. Uit eerdere onderzoeken is gebleken vrouwen moeilijk hun gedachten volledig hun afsluiten tijdens seks, maar nu blijkt uit dit recente onderzoek dat dit ook het geval is. Dit onderzoek is verricht door het magazine Women’s Health. Hierin staat dat mannen vaak fantaseren over hun ex. Maar liefst 90% vindt namelijk dat zijn voormalige partner aantrekkelijker is dan zijn huidige vrouw/vriendin.

Geen zorgen!
De vrouwen hoeven zich geen zorgen te maken. Hoewel 61% van de mannen toegeeft dat ze graag flirten, maakt slechts 19% daadwerkelijk een slippertje. Het gaat hierbij dus enkel om emotionele ontrouw. Wat wel verontrustende resultaten zijn uit het onderzoek, is dat 25% van de mannen toegeeft niet langer van zijn partner te houden, en 19% wil zelfs een punt zetten achter de relatie.

Volgens de experts zijn de fantasieën niet per se slecht voor je relatie. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met een rijke seksuele verbeelding, meer tevreden zijn over hun seksleven en hierdoor ook avontuurlijker zijn in bed. “Fantasieën hebben een belangrijke functie, velen van ons gedragen zich op seksueel vlak conservatief, onze echte erotische ervaringen vertegenwoordigen enkel het topje van de ijsberg qua mogelijkheden. Het is niet omdat je ergens over droomt, dat je dit ook echt in de realiteit zult omzetten”, aldus bioloog Kaye Wellings. Er is dus geen reden tot paniek wanneer de gedachten van je man afdwalen.

Tags: , , , , , , ,

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.